Privacy verklaring

Privacy verklaring Natura Oorkaarsen

In deze privacy verklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen jouw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten.
De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

Inleiding
Je leest op dit moment de privacy verklaring van Natura Oorkaarsen. Natura Oorkaarsen is een producent van oorkaarsen en kruidenkussens en tevens verkoper van deze producten via de webshop www.oorkaarsen.nl/webshop.

Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Natura Oorkaarsen verzameld worden. Het is daarom goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring.

Heb je vragen omtrent het gebruik van jouw gegevens door Natura Oorkaarsen, neem dan gerust contact op!

info@oorkaarsen.nl | 0162430138
Roolvinkstraat 8 | 4908 DN | Oosterhout NB
Btw. Nr. NL155431043B01 | KVK Nr. 20081354

Doel gegevens
Er worden voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door Natura Oorkaarsen. Deze worden hieronder toegelicht.

1. Contact opnemen
Jouw gegevens zullen verzameld worden als jij informatie vraagt, een bestelling plaatst of een account aanmaakt bij Natura Oorkaarsen. Deze gegevens gebruiken we voor de facturering, de bezorging van de bestelling en om je op de hoogte te kunnen houden van je bestelling zoals je naam, adres, e-mailadres en indien nodig je telefoonnummer.

2. Analytics
De website van Natura Oorkaarsen verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt.

Ontvangers
De gegevens die Natura Oorkaarsen ontvangt en verwerkt worden beheerd door:

Netbuy Hosting
De e-mail van Natura Oorkaarsen wordt gehost bij Netbuy Hosting. Als jij contact opneemt via mail, worden die betreffende mails opgeslagen op de servers van Netbuy Hosting.
De website en back-ups van de website worden gehost bij Netbuy Hosting. Gegevens die jij achterlaat op de website van Natura Oorkaarsen zijn op de servers van Netbuy Hosting opgeslagen.

Opslagperiode
Jouw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Natura Oorkaarsen, maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren.

1. Contact opnemen
Op het moment dat je contact opneemt met Natura Oorkaarsen via mail, dan worden die gegevens die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam, bedrijfsnaam, en e-mailadres, opgeslagen op de mailserver. Die mails worden tot maximaal twee jaar terug bewaard.

2. Analytics
De gegevens die Analytics op de website verzameld zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

Beveiliging

Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Je gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software. De persoonsgegevens die door Natura Oorkaarsen of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord.

De apparaten die jouw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord en/of vingerafdruk. Het aantal apparaten die toegang hebben tot jouw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten.

Daarnaast wordt jouw bezoek aan onze website beveiligd door een SSL certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met de website van Natura Oorkaarsen privé is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de URL.

Jouw rechten

1. Recht op inzage
Je hebt het recht om ten alle tijden jouw gegevens op te vragen die bij Natura Oorkaarsen vastgelegd en bewaard worden. Dit doe je door een e-mail te sturen naar info@oorkaarsen.nl. Je krijgt dan een overzicht van jouw gegevens.

2. Recht op rectificatie
Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectificeren door Natura Oorkaarsen.

3. Recht op wissen van gegevens
Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Natura Oorkaarsen vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens.

4. Recht op het indienen van een klacht
Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Natura Oorkaarsen niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat.

Plichten
Natura Oorkaarsen verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Jouw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden.

De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens. Als je een bestelling plaatst bij Natura Oorkaarsen, kunnen we de volgende gegevens van je vragen:

  • Naam
  • Adresgegevens
  • Adresgegevens gewijzigd verzendadres
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres

Je e-mailadres hebben we bijvoorbeeld nodig voor het versturen van de bevestiging van je bestelling, de afleverinformatie en je factuur. En als je je hebt ingeschreven voor een ‘op voorraad notificatie’ dan krijg je een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Voor het bezorgen van je bestelling stellen wij je naam, adresgegevens en e-mailadres ter beschikking aan onze vervoerder. De door ons ingeschakelde vervoerder is verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren.

Natura Oorkaarsen behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Natura Oorkaarsen dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Natura Oorkaarsen te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op via onderstaande contactgegevens.

info@oorkaarsen.nl | 0162 430138
Roolvinkstraat 8 | 4908 DN | Oosterhout NB
Btw. Nr. NL155431043B01 | KVK Nr. 20081354